Beeldspraak voor Acupunctuur

In de acupunctuur hebben we het over meridianen en energie (Qi) in het menselijk lichaam. De meridianen kunnen we ons voorstellen als een netwerk van rivieren en beekjes en de energie als het water die in de rivieren stroomt en het landschap het menselijk lichaam. Zolang het water vrij kan stromen wordt het landschap bevloeid en zal alles goed groeien en bloeien. De hoeveelheid water in de rivieren en beekjes zal afwisselend toe- en afnemen. Zolang de veranderingen binnen bepaalde grenzen blijven kun je spreken van een dynamisch evenwicht (dynamic balance).

Het dynamisch evenwicht kan worden verstoord door langdurige regenval, langdurige droogte of als de stroom wordt geblokkeerd door een natuurlijke dam van grote stenen, takken. Hierdoor zullen delen van het landschap overstromen en een delen van het landschap geen water krijgen.

Met acupunctuur geven we de instructie om verschillende sluizen te openen, te sluiten of een dam door te prikken. Hierdoor wordt het water weer goed verdeeld over het landschap waardoor alles weer groeit en bloeit en keert het dynamisch evenwicht weer terug.

Wil jij weer klachtenvrij kunnen genieten van je leven?

Laten dan we samen bekijken hoe we je klachten vrij kunnen krijgen!